Näkökulmia oppimisen tulevaisuuteen
Location: AREENA-sali -
Chairperson: Jouni Kangasniemi
Time: 4/20/23, 1:15 PM - 2:00 PM (45 minutes)

Äyräs Vesa Toimiala-asiantuntija  at Microsoft Oy


Airaksinen Mervi , Toimitusjohtaja
Microsoft Oy

Sulava, Antman Aki
Antman Aki , Toimitusjohtaja
Sulava

Halonen Marianna , Toimiala-asiantuntija
Sulava Oy

Penttilä Mika , Sivistys- ja kulttuurijohtaja
Oulun kaupunki

RInta-aho Harri , Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja
Espoon kaupunki

Microsoft Oy, Äyräs Vesa
Äyräs Vesa , Toimiala-asiantuntija
Microsoft Oy

Yhteiskuntamme keskeiset toimijat, niin opetuksenjärjestäjäjät kuin yrityksetkin ovat heränneet pohtimaan, miten varautua tulevaisuuteen tilanteessa, jossa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa. Selvää on ainakin se, että mikään toimija ei näitä asioita pysty yksin ratkomaan vaan tarvitaan laajaa yhteistyötä, jotta voimme rakentaa lapsille ja nuorille kestävän, turvallisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden.

Areena esityksessämme Oulun sivistystoimenjohtaja Mika Penttilä, Espoon Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja  Harri Rinta-Aho,  Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Mervi Airaksinen sekä Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman keskustelevat haasteista, vahvuuksista ja ennen kaikkea suomalaisten mahdollisuuksista rakentaa parempaa yhteiskuntaa kaikille.

Oppiminen on tässä kaikessa aivan keskeinen elementti.

Esityksessämme käsitellään oppimisen tulevaisuutta useasta eri näkökulmasta. Tavoite on kaikille yhteinen: kuinka varmistetaan se, että jokainen lapsi ja nuori pääsee omaan parhaimpaansa nyt ja tulevaisuudessa.

Kunkin alustuspuheenvuoroa seuraa yhteinen paneelikeskustelu siitä, minkälaisia näkymiä tulevaisuus tuo tullessaan. Keskustelua ohjaavat Vesa Äyräs, toimiala-asiantuntija Microsoft sekä Marianna Halonen, toimiala-asiantuntija Sulava.